Въпреки обвиненията: Доминго изправи на крака залата в Залцбург

Испанският тенор ще пее и в Унгария
27 авг 2019 08:30, Петя Славова
10

Испанският тенор Пласидо Доминго изправи на крака залата в Залцбург. Концертът му в австрийската провинция беше първата му сценична изява, след като беше обвинен в сексуален тормоз от няколко жени, предаде Bulgaria ON AIR.
Още по темата

С 10-минутни аплодисменти. Така публиката в Залцбург отдаде своето уважение към испанския тенор Пласидо Доминго. 78-годишният певец вдигна на крака залата с участието си в операта "Луиза Милер" на Верди.

Триуфът на Доминго идва на фона на грандиозния скнадал, в който беше замесено името му. 9 жени твърядт, че ги е принуждавал да имат сексуални отношения.

По думите им той е упражнявал натиск върху тях чрез позициите си в обществото. Част от потърпевшите твърдят, че отхвърлянето на предложенията на Доминго имало неблагоприятен ефект върху кариерите им.

78-годишният изпълнител отрича обвиненята. Заради сканадал обаче бяха анулирани спектакли с негово участие в Сан Франциско и Филаделфия.

А операта в Лос Анджелис, чийто директор е самият Доминго, съобщи, че ще проведе разследване с помощта на външен експерт.

Оперите в Европа обаче не последваха примера на Съединените щати. Предвижда се испанският тенор да пее в Унгария в сряда и отново в Залцбург на 31 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В материала съзнателно се избягва фактът, че публиката аплодира Доминго не след, а ПРЕДИ изявата му на сцената. За самата изява се вижда, че операта е тип концертно изпълнение, а не цялостен спектакъл. Колко и как и дали всъщност е пял на място съвсем не може да се съди по някакво междинно извисяване на глас, което се чува тук на запис.Няма лошо човек да бъде ценен. В Залцбург се събират имотни сноби. Да се видят и тях да ги видят. Светско събитие.
7
0
 
1
 
! Отговори
кардинален преди 4 години
Европейските момченца отдавна знаят как става и вече дори се наслаждават на ситуацията.
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Феминистка мафия отвоно си намери жертва, която да рекетира, добре че има и нормални хора които да не обръщат внимание на тези безумни злонамерени атаки.
5
2
 
13
 
! Отговори
мор ал преди 4 години
Американки с амнезия така си изкарват пари.Сетили се след половин век ,че могат да изкарат некой лев на дъртини.И Джени Суши е много морална,да му се не види!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пласидо Доминго е обвинен в това че ЕВЕНТУАЛНО някога си се е държал с една жена така както подобава на мъж в такава ситуация?! И то евентуално, а доказателства няма.А вие какво искате, да пощипва мъжки дупета ли? Сори ама мъжете са си мъже и така ще бъде за винаги. На джендъризма ще му мине модата и няма да може да го наложите.
3
0
 
19
 
! Отговори
Един преди 4 години
И пак: обвиненията в каквото и да е, не са доказателства. Колкото и да им се иска на жендърскaтa част от обществото. Нещо повече, подобно обвинение, което не може да бъде доказано в съда, се превръща в клевета.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Въпреки обвиненията..."----------Поредното заглавие, което противоречи на всичко нормално!Какви обвинения? Че някаква си се чуствала пренебрегната??? Редакцията, това вашето е вече простотия!Пласидо Доминго ще мине и без вас, но вие без жълтини за него не можете!
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората все по-малко и по-малко ще обръщат внимание на истеричните писъци на "златотърсачки" получили неограничени права от МиТуу, ЛГБТ и други джендърски организации. На всички им стана ясно, че в техните вопли има само жажда за пари.Евала се преди 30 години и чак сега се сетила, че е била "ползвана сексистки". Айде, моля ви се!